NOTICIAS

Els Optimist donen el dissabte la sortida a la 13a Setmana de Vela – Trofeu Durán de Cala Gamba

Prop de dos-cents regatistes de cinc classes diferents participaran en la competició durant dos caps de setmana

Prop de dos-cents regatistes de tota l'Illa competiran durant dos caps de setmana en una de les grans competicions del Club Nàutic Cala Gamba: la Setmana de Vela – Trofeu Durán.

La competició compleix enguany la seva tretzena edició i en ella participaran cinc classes diferents amb esportistes procedents dels principals clubs nàutics de Mallorca. El primer cap de setmana, dies 7 i 8 de maig, els Optimist seran els encarregats de donar el tret de sortida a la competició. Prop d'un centenar de regatistes lluitaran pels primers llocs.

El segon cap de setmana, 14 i 15 de maig, el club d'és Coll den Rabassa posarà en l'aigua quatre classes diferents: ILCA 4, ILCA 6, 420 i les tradicionals embarcacions de vela llatina de les quals l'entitat és referència a Balears.
La Setmana de la Vela – Trofeu Durán serà vàlida com a Campionat de Mallorca per als Optimist mentre que també ha estat seleccionada com Trofeu Illes Balears per a la classe 420.

El coordinador del CN Cala Gamba, Joan Marc Rigo, destaca que “la Setmana de Vela – Trofeu Durán és junt la Diada de Vela Llatina un dels esdeveniments més importants de la temporada per a nosaltres i enguany, després de les complicacions sanitàries dels últims dos anys, estic segur que per fi recuperarem la total normalitat i tindrem una gran competició”.

Les classes de vela infantil i vela lleugera disputaran, si les condicions meteorològiques ho permeten, sis mangues per a dirimir qui és el millor en cada classe de la competició. En canvi, els vaixells de vela llatina disputaran només dos mangues, dues proves costaneres, una cada dia durant el segon cap de setmana de la prova. D'aquesta manera, el públic en general podrà gaudir des de la costa de la figura d'aquestes tradicionals barques navegant amb els seus aparells desplegats.

Recordem que el Consell de Mallorca acaba de reconèixer la vela llatina com a símbol de la cultura mallorquina en declarar-la oficialment Bé d'Interès Cultural Immaterial.

L'últim dia de la Setmana de Vela – Trofeu Durán, el 15 de maig, es realitzarà el lliurament de trofeus als millors de la competició. També es lliurarà una placa a un únic campió absolut, que serà el que aconsegueixi més primers llocs entre totes les classes de la prova. El club de Cala Gamba també reconeixerà al Campió de Clubs, un guardó que reconeix la labor esportiva del club que aconsegueixi més regatistes en el podi, puntuant sempre més els primers llocs.

Joan Marc Rigo va voler destacar el suport continuat a la vela en Cala Gamba que realitza l'empresa Durán Materials de Construcció, també situada en Es Coll den Rabassa, que "porta més d'una dècada col·laborant amb nosaltres en l'organització d'aquesta regata".

Abierto el plazo de inscripción

El Comité Organizador ha publicado el Anuncio de Regata y ha abierto el plazo de inscripción de la 13º Setmana de Vela de Cala Gamba- Trofeu DURAN para las clases Optimist, 420, ILCA y Vela Latina